Kick-off dag 1 - 10. marts 2021

KICK-OFF PÅ AI DENMARK - Åbent event (online)

torsdag den 11. marts 2021

Skal jeres virksomhed deltage i et skræddersyet udviklingsforløb, hvor kunstig intelligens bruges til at realisere potentialet for jeres digitaliseringsmål? Mød virksomhedsledere og forskere, der viser hvordan virksomheder kan udnytte kunstig intelligens i praksis. Med afsæt i håndgribelige eksempler fra dansk erhvervsliv afholder AI Denmark en online konference med fokus på virksomheders muligheder og udfordringer i arbejdet med data og kunstig intelligens.

Konferencen afvikles online og du vil modtage et link til deltagelse 30 min. før eventet.

Dette er dag 1 i AI Denmarks kick-off event. Dag 2 er et lukket arrangement for virksomheder, der deltager i projektet, men Dag 1 er åben for alle interesserede. 

 

Program

09.00 - 09.10: Velkomst med introduktion til AI Denmark v. Thomas Hofman-Bang, CEO, Industriens Fond

09.10 - 09.25: Rammen for projektet og virksomhedsforløb v. Jan Overgaard, sektionsleder, Teknologisk Institut

09.25 - 09.45: Hvad er Kunstige Hjerner lavet af? v. Jan Madsen, professor, DTU Compute

09.45 - 10.05: Datadrevet innovation med Machine Learning og AI v. Line Clemmensen, Associate Professor, DTU Compute

PAUSE - 10 min.

10.15 - 11.15: OPLÆG + PANELDEBAT - Hvordan har tre danske virksomheder arbejdet strategisk med data som vækstdriver?

  • TICRA: Michael Lumholt, CEO
  • SKOV: Søren Smedegaard, Director of Business Development
  • Ekstra Bladet & JP/Politikens Hus: Kasper Lindskow, Head of Research and Innovation

PAUSE - 10 min.

11.25 - 11.45: Kunstig Intelligens som løftestang for den grønne omstilling v. Trine Plambech, Intelligent Sustainability, Alexandra Instituttet

11.45 - 12.05: Styrk jeres konkurrenceevne med ansvarlig brug af AI

  • Hvorfor er AI systemer svære at forklare og hvad kan vi gøre ved det? v. Thomas Moeslund, professor, AAU
  • AI softwaresystemer med mennesket i centrum v. Thomas Hildebrandt, professor, KU

PAUSE - 10 min.

12.15 - 12.30: Globalt udsyn fra innovative hot spots: Innovation Centre Denmark Kina og USA v Anders Christjansen, Advisor, ICDK USA og Martin Hoxer, Executive Director of Innovation, ICDK Shanghai

12.30 - 12.45: Afslutning og opsamling fra dagens temaer v. Jan Overgaard, sektionsleder, Teknologisk Institut og Anders Høeg Nissen, techjournalist (moderator)

 

Om AI Denmark

AI Denmark inspirerer og hjælper små og mellemstore virksomheder med at komme hurtigere i gang med at udnytte data og AI-værktøjer i deres digitale omstillingsproces. Målet er at gøre digitalisering og kunstig intelligens praksisnært og letforståeligt – og omsætte de mange muligheder til vækst og øget konkurrenceevne.

AI Denmark faciliterer en række aktiviteter i dansk erhvervsliv med udgangspunkt i kunstig intelligens. Blandt andet tages 120 virksomheder, særligt inden for fremstillingssektoren, med på en 6 måneders udviklingsrejse med fokus på at bruge data til at få et konkurrencemæssigt forspring og en fremtidssikret forretningsmodel.

AI Denmark er et samarbejde mellem DTU, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, ITU og Københavns Universitet og er støttet af Industriens Fond.